Slik kan du bli en moterevolusjonær!

Skrevet av

Karoline Hestnes

Kategorileder, Fashion 

Vi (for)bruker alle sammen klær. Synes du egentlig at det er greit at de som lager klærne våre har dårlige arbeidsforhold? Eller at mange av tekstilene som benyttes i produksjon er syntetiske og satt inn med kjemikalier, eller innfarging som er svært forurensende og skadelige, både for de som lager klærne, de som har dem på seg og for naturen? Mye av det som blir laget er av så dårlig kvalitet eller så rimelig på pris at det mister sin verdi. Dermed ender gjerne mye klær og tilbehør raskt på dynga.

Mote-og tekstil- bransjen er dessverre kjent som en av de mest utnyttende og forurensende bransjene på planeten. Har du lyst til å være med å bidra til en positiv endring?

Da kan du joine, bli inspirert av, eller få tak i materiale og tall fra Fashion Revolution som er en ideel organisajon som ble startet opp av Carry Somers og Orsola de Castro som svar på Rana Plaza fabrikkbygningskollapsen i Bangladesh den 24. april 2013. Siden den gang har det blitt opparbeidet team i over 100 land rundt om i verden, blant annet her i Norge.

Ulykken ble katalysator

Somers og De Castro har begge lang bakgrunn fra den britiske motebransjen og så at denne tragiske ulykken kunne fungere som katalysator for positiv og nødvendig endring i mote og tekstil-bransjen. Ulykken var en tragedie som fikk internasjonal oppmerksomhet og vekket følelser hos mange. På samme måte som «Plasthvalen» som ble funnet utenfor Sotra i 2017 satte i sving et voldsomt engasjement både i Norge og resten av verden.

 

I år starter Fashion Revolution Week opp den 22.04 og varer til og med 28.04. Da vil du finne ulike aktiviteter rundt om i landet og du kan ta kontakt med undertegnede, karoline@passionforocen.no,om du kunne tenke deg å bli en del av teamet eller bidra med noe konkret?

Skjermbilde 2019-01-28 kl. 15.43.17

Finn inspo

Du kan også ta en titt på disse guidene som et utgangspunkt til både inspo og aktiviteter.

Her vil du også finne gratis artwork som du enkelt kan printe ut og ta egne bilder til SoMe og på den måten bidra på en enkel og effektiv måte. Som privatpersonSom student. Som produsent.  Som brand. Som forhandler. Eller sjekk ut Fashion Revolution-podcasten.

Vi anbefaler deg også å se denne dokumentaren med Stacey Dooley som forteller sannheten om klesindustrien.

For som de sier på begge sider av Atlanteren; Many drops makes mighty (Clean ) ocean!

Gå til vår forside for å lese flere av våre nyeste saker HER