Kunnskap er makt

De fleste som har et forhold til det flytende element ønsker å ta vare på det, men få vet hvordan. Til å være en sjøfartsnasjon som har verdens nest lengste kystlinje, vet vi forunderlig lite om havet og hvordan det fungerer. Enda mindre kan vi om utfordringene havet står overfor, til tross for at det er vi mennesker som er årsaken til det meste av trøbbelet. Men vi vet at det er vi - folka - som må gjøre noe annerledes om vi skal få til en endring. 

Skal vi få til en endring som er både langsiktig og reell må vi ha kunnskap. Konstruktiv og løsningsorientert formidling viser seg å være langt mer effektivt enn dårlig samvittighet og skremselspropaganda. Derfor har vi gjort kunnskap til kjernen i all vår aktivitet, formidlet på en måte som gjør at vi både kan og vil være en del av løsningen.

Vi jobber med kunnskap i tre retninger. Vi vil ha havet på agendaen i skolen. Vi hjelper næringsaktører å se hvordan de kan tjene penger på bærekraftige løsninger, som hverken forsøpler, forurenser eller tapper havet for ressurser. Og vi vil at folk flest skal ta vare på havet i sine daglige handlinger og bli minnet om at havet er vår viktigste ressurs. 

Derfor inviterer vi skoler, næringsliv og personer med på aktiviteter som setter havets utfordringer på agendaen, og gjør det både enkelt, lærerikt, inspirerende og lønnsomt å bidra til rent og sunt hav.
 

 

 

Undervisning

 
 
elv pilot .jpg

Make the ocean great again
Er vårt lille bidrag til å få marinbiologi på agendaen i skoleverket. Les mer om vårt samarbeidsprosjekt med de engasjerte elevene på Elvebakken Videregående Skole. Make the ocean great again

DSC_7785.jpg

Pias Prelodium
Lær om havet og hør marinbiolog og haventusiast Pia Ve Dahlen inspirerende foredrag om livet i sjøen og alt som rører seg under havflaten.

 

 

Næringsliv

 
 
Tavaha .jpg

Norsk næringsliv går foran for et renere hav

På pressekonferansen "Friends of the Ocean" lanserte Erna Solberg  planene for et internasjonalt panel som skal jobbe for utvikling av bærekraftig havøkonomi. Les om prosjektet.

Skal vi ta ledelsen i dette arbeidet må norsk næringsliv våkne.

Med et solid styre, gode rådgivere og et stort nettverk, har Passion for Ocean etablert seg som organisasjon med mål om å jobbe for et rent og sunt hav. Med det mener vi å reduserer forsøpling og forurensing av havet, samt styre mot bærekraftig forvaltning av havets ressurser. 

Vi hjelper næringsaktører å gjøre lønnsomme valg som er bra for havet, involverer de ansatte i prosessene og synliggjør tiltakene for viktige målgrupper. 

I tillegg til eksklusive partner-samarbeid er vi engasjert i større samarbeidsarenaer som  Nor-shipping 2019, Miljøhovedstaden 2019 og Our Ocean konferansen 2019

For en prat om hvordan dere kan samarbeide med oss, kontakt Rebekka: rebekka@passionforocean.no 

 

 

Folk flest

 
 
festival.jpg

Passion for Ocean Festivalen - en folkefest for havet
Bli med der det hele startet. På havfestivalen møtes vi for å hylle havet, miljøet og lære om livet under vannet. Vi lover mye moro for store og små og kan friste med god mat, varierte aktiviteter og underholdning. Følg oss på Facebook for oppdateringer om årets festival og sett av 25. august! Velkommen.  Les mer på P4O Festivalen - 

Rydd en strand.JPG

På eventyr i fjæra
Ta med deg venner eller ansatte med på en opplevelse i fjæra. Gi deres bidrag til et renere hav og inviter til strandrydding med hyggelig avslutning rundt et varmende bål. Trenger du hjelp til å arrangere en strandrydde-aktivitet, ta kontakt med holdnorgerent.no. Husk å merk bildene dine med #passionforocean og #tavaha og inspirer andre til å gjøre det samme.