MØTEPLASS STRANDA

Det er ikke en godt bevart statshemmelighet at motivasjon, inspirasjon og kreativiteten blomstrer når man er ute. Vi jobber med mange friluftsglade mennesker, og foretrekker å løse verdensproblemer mens vi gulper saltvann og blåskjell i fjæra, heller enn å sitte inne på trange møterom (selv om det til tider også er nødvendig). 

Gjennom året forsøker vi å både bli med på, og samtidig arrangere flere turer i lag med samarbeidspartnerne våre, og de begynner det å bli en del av etterhvert. Under har vi samlet noen eksempler på hva vi har holdt på med den siste tiden


Sommeren 2017 ble en aktiv sommer, der nye vennskap og relasjoner ble knyttet, aktører og organisasjoner ble koblet, strender ble plukket og kunnskap delt ut og innhentet. Under følger noen av våre favoritter.

GEt away summer

I slutten av juli tok vi turen ut til Sandspollen sammen med Food Studio og Incredible Globe, for å sette vår vri på konseptet Get Away 

Food Studios Nina har skrevet noen ord om turen, hvor hun blant annet trekker frem sitt eget nye blikk på marin forsøpling

Foto:
Ewoud Ybema / Incredible Globe
Hannah Nordh / Hannah Nordh Design
Alex Asensi


Strandrydding på rauer

I begynnelsen av august fikk vi tillatelse av Forsvaret til å dra ut på militærøya Rauer for å plukke søppel på kanskje Oslofjordens mest forsøplede strand. Med plassbegrensning på 70 deltagere fylte listene seg fort opp av plukkeivrige lokale. Rauer er nemlig ikke tilgjengelig for vanlige dødelige til vanlig, da øya brukes som treningsområde for det militære. 

Dagen ble definisjonen på en perfekt dag på en hemmelig strand, med strålende sol og glade mennesker. Forsvarsbygg bisto med transport til og fra Engelsviken, hjelp til å frakte søppelet fra strand til kai og ikke minst med grillmat til alle oppmøtte. 

Foto: Ewoud Ybema / Incredible Globe


tavaha-helg i hoddevika 

17. september var den internasjonale strandryddedagen, og hva er vel bedre enn en skikkelig teambuildingøkt i strandkanten for å feire oss selv? 


 Turist på Stadtlandet Foto: Gunnlaug Kuløy

Turist på Stadtlandet
Foto: Gunnlaug Kuløy

vår utsendte i felt

Ingen kan være overalt, men vi prøver å få med oss så mye som mulig gjennom året. Det er i all hovedsak Pia som er ute og snakker med massene, så ser du det blonde bustehodet på en plass nær deg er det bare å ta kontakt. 

 

#tavaha