Aktuelt

 

Det er fort gjort å tenke at alle dagens utfordringer er så komplekse og store at en ikke orker å forholde seg til det. Hva skal "lille jeg" egentlig kunne utrette i det store og hele? Jordkloden vår er i dag bestrødd av over 7 milliarder mennesker, hva skjer om alle tenker slik? Hva om vi snur på det; får vi det til om alle 7 mrd gjør en innsats?

Vi legger vår stolthet i å tilby kunnskapsbaserte opplevelser som både styrker folks relasjon til havet, øker bevisstheten om utfordringene det står overfor, og motiverer til atferd som ivaretar alt som rører seg under overflaten. Passion for Ocean-festivalen, der det hele startet, er bygget på denne filosofien, og det er signaturen på alle våre prosjekter og aktiviteter vi engasjerer oss i. 
 

 

34583345_10155388206930918_4754451989771845632_n.jpg

Kunnskapsinstallasjon


På Verdens havdag hadde vi overrekkelse av vår første kunnskapsinstallasjon på Holmenskjæret i Asker kommune. Ordfører Lene Conradi og barn fra NaKuHel barnehagen var tilstede og fikk være de første som utforsket installasjonen. Under overrekkelsen oppfordret ordføreren flere kommuner til å gjøre plass til kunnskapsinstallasjoner på sine strender. Installasjonen er laget av Hannah Nordh. 


Kronikk

Har havet en sjanse mot plasten og annet søppel? Skal vi bli verdens beste havnasjon må vi ta tilbake vår kjærlighet til havet.
Les kronikken av Pia og Rebekka her.
 


Skjermbilde 2018-05-08 kl. 11.04.35.png

Lindmo

Line Elvsåshagen har laget et program om kloden som tar fatt på vår angst for at vi holder på å kvele kloden med plast. Med seg på laget har hun fått marinbiolog Pia Ve Dahlen. Sammen besøkte de Lindmo for å snakke om Planet Plast og hvorfor vi må ta vare på havet. 
Se episoden her. 


qua0-gKqaip6C2trzOCxcgy3A6mlc1B9STn6Dh3IU8pw.jpeg

Planet Plast (1:4)

Er plastavfall et stort problem her hjemme i Norge eller er det bare ute i verden? I første episode dykker Line bokstavelig talt inn i tematikken. Sammen med marinbiolog Pia Ve Dahlen går hun under vann for å se hvor vakkert det er blant tang og tare i Øygarden utenfor Bergen, men får sjokk når hun ser hvordan det ser ut bare fem minutter unna. Her har mengder med plast drevet i land, og det går ikke an å gå ett eneste skritt uten å tråkke på søppel. Sendes på NRK 1 og NRK TV, mandag 9. april kl. 19:45


DSC_8854.jpg

Make the ocean great again

Det norske kunnskapsnivået om havet er lavt. Dette til tross for at vi har verdens største dyphavskorallrev, den største torskebestanden på jordkloden, lang shipping- og sjøfartstradisjon, og alt peker mot at havrommet er fremtiden. Vi setter derfor havet på agendaen i videregående skole, og designer i 2018 tre pilotmoduler som tar for seg havet, havets betydning og utfordringer samt dets nærmest ubegrensede muligheter. Dette testes ut og videreutvikles i samarbeid med Elvebakken videregående skole og har oppstart april 2018.  

Piloten er steg 1 i utviklingen av en digital kunnskapsplattform. Plattformen skal utvikles i samarbeid med en rekke aktører som ønsker bidra til å øke det generelle kunnskapsnivået i skolen så vel som  organisasjoner og bedrifter som brenner for havet


Manetloppe ( Hyperia galba ) på brennmanet ( Cyanea capillata ) 

Klar fjord

Klar fjord er et tverrfaglig og multifunksjonelt prosjekt, med et endelig mål om å bedre forholdene for livet i Oslofjorden. I dag er det mye fokus på marin forsøpling, men Indre Oslofjord står i dag ovenfor langt større utfordringer enn bare plast på avveie. 

Gjennom tett samarbeid med dykkere, landskapsarkitekter, forskere, fiskere, kunstnere, bønder og kommune jobber vi parallelt med en rekke små tiltak som alle bidrar til en renere, sunnere fjord. 

Målet er å få bukt med mudder- og forurensingsproblematikken, og på sikt restaurere Oslofjorden til det rike, livlige bassenget den en gang var. 

Om dette er et prosjekt du eller din bedrift ønsker å være med på, er det bare å sende en mail til pia@passionforocean.no.


Foto Ewoud Ybema - Incredible Globe.jpg

Plastic, not so fantastic

Skal en jobbe med hav slipper man (dessverre) ikke unna den fordømte plasten. Den er overalt, uansett om du går en tur på stranda, drar på fisketur eller tar en dukkert i sjøen. 

Vi jobber først og fremst forebyggende, altså unngå at plasten havner i havet i utgangspunktet. Men det finnes mange dyktige aktører som gjør en formidabel jobb med å arrangere ryddeaksjoner, og disse samarbeider vi med for å løfte opplevelsen enda noen hakk. Vår rolle er å bidra til at ryddeaksjonene blir en kunnskapsberikende opplevelse som gjør det enda mer morsomt og meningsfylt å rydde søppel. 

Kanskje går du hjem med litt ny kunnskap om nakensnegler eller børstemark?


Hoddevik, Marte Haraldsen.jpg

Møteplass stranda

Uansett hvilke prosjekter vi involverer oss i, hvilke temaer som tas opp eller hvor man drar har vi en gjennomgående tanke om at de fleste møter bør foregå i strandkanten. Det er mye morsommere, og ikke minst inspirerende, å snakke om fremtidens løsninger mens man gulper saltvann i fjæra, enn det er å sitte inne på sterile møterom. Så velkommen ut, vi sees i sjøen!