Statement – din egen erklæring til havet

Foto: Tine Kinn Kvamme

Skrevet av

Action for Ocean

Et statement kommer i mange varianter, og kan selvsagt velges ut ifra selvinnsikt, motivasjon, posisjon og muligheter. Et statement bør være realistisk og passe en selv eller de man gjør det sammen med.

Tenk på det som et løfte du gir, til deg selv og til havet. Når du har sagt det høyt og delt det med havet selv, er det vanskeligere å vike fra. Det er også en viktig markering at det er nå det begynner. For det er jo ikke tanken og viljen, men handlingen for havet som teller.

 

Statement #forhavet har blitt en litt aktivistisk handling som vekker oppmerksomhet og inviterer folk til å engasjere seg, etter at vi utfordret Bjørn Kj. Haugland til å gjøre et statement #forhavet i 2016. Han svarte med å stupe i havet med dress. Siden har dette blitt videreført og 22. mars 2019 stupte næringslivsledere i mange norske byer havet i som et svar på barnas klimastreik. Sammen med Norge 203040 sender vi nå utfordringen videre til en rekke norske næringslivsledere for å få opp både attitude og statements. Det er handling som teller.

Digg havet – finn din Passion for Ocean!

Les neste